Aigua medicinal

dimecres, 12 de juny del 2013



L'aigua sempre ha estat font de salut per a l'home. Ja des de l'antiguitat es coneixien els efectes beneficiosos que sobre la pell i el cos tenia submergir-se en fonts naturals termals. Aquesta tècnica es complementa amb la hidropinoteràpia, que consisteix en beure aigües anomenades mineromedicinals per, d'aquesta manera, millorar la nostra salut.
El poder medicinal d'aquestes aigües es basa en la seva composició en minerals , i segons sigui una o altra proporcionaran a l'organisme elements imprescindibles com sofre, iode, ferro, magnesi, etc. Per poder beneficiar-nos de totes les propietats d'aquesta aigua, normalment es prenen en dejú al matí al aixecar-se i sempre a petits glops . 
Hi ha diferents tipus de aigües medicinals alguns exemples son:

à Aigües Clorurades : Entre la seva composició predominen el sodi, el calci o el magnesi. Se solen utilitzar en reumatologia, dermatologia, otorinolaringologia, afeccions respiratòries cròniques i estats d'esgotament físic o mental.
à Aigües carbogaseosas : Estan compostes en gran part per gas carbònic lliure. Estimulen la secreció gàstrica però a més contribueixen a la vasodilatació arterial, no es massa bo utilitzar-les dies seguits , s’han de prendre deixant dies entre mig.
à Aigües sulfurades : contenen principalment sofre, s'utilitzen principalment en processos reumàtics, dermatològics i afeccions respiratòries cròniques.
à Aigües bicarbonatades : Riques en bicarbonat. La seva ingesta ajuda estimular la secreció del pàncrees hi ha normalitzar el pH de l'estómac, pel que són molt indicades en afeccions digestives.
àAigües radioactives : S'utilitza en reumatologia i trastorns crònics de l'aparell respiratori.

Les aigües medicinals es millor que abans de utilitzar-les sapiguem suficient informació, demanem informació al metge o algú especialitzat en el tema,  ja que no son aigües normals i ens poden produir alguns trastorns o alguna malaltia.

BIBLIOGRAFIA


Aigua medicinal


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Aigua domesticada © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions