Precaucions amb l'aigua

dijous, 13 de juny del 2013

Als indrets on les aigües residuals domèstiques o industrials no són tractades, perquè no hi ha instal·lacions de sanejament apropiades, s’afavoreix la ràpida propagació de malalties. La majoria es poden prevenir amb la millora del sanejament públic, la provisió d’aigua neta i mesures d’higiene. La manca d’aigua adequada per al consum és una font directa de malalties, i això fa que per protegir la salut no n’hi hagi prou a tenir aigua, sinó que ha d’estar en condicions.
La majoria de les malalties transmeses per l’aigua es poden prevenir amb algunes precaucions senzilles. Si no estem segurs que un aigua és potable, és millor bullir-la o tractar-la abans de prendre-la.
Tampoc hauríem de beure d’una ampolla que no obrin davant nostre, perquè no sabem mai que ens poden posar.
Cal mantenir unes normes elementals d’higiene: rentar-nos les dents amb aigua neta per al consum i tenir, en general, precaució en la neteja personal, per exemple a l’hora de rentar-nos les mans, abans de cuinar, servir o menjar aliments i després d’anar al lavabo, perquè si no portem les mans netes també podem contaminar-nos ja sigui de virus, de bacteris ....

També ens podem contaminar amb el menjar per aixo hem de seguir les diferents normes:

-àRentar bé les fruites i les verdures amb aigua apta per al consum.
àNo menjar mai crues fruites o hortalisses cultivades en terres que s’hagin regat o contaminat amb aigües residuals.
à No menjar mai peixos i mariscs crus o poc bullits, en particular si sospitem que poden provenir d’aigües contaminades.
àRentar, assecar i guardar en lloc segur els estris de cuina.

BIBLIOGRAFIA
Higiene

·   

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Aigua domesticada © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions