Mosquits
Posen els seus ous en petits paquets flotants sobre la superfície d'aigües somes. Les larves per respirar es posen cap abajosacando fora els tubs respiratoris.
Mosquito |
Libèl · lula
La libèl · lula sol veure al voltant de estanys, llacs, pantans i aiguamolls. Té grans ulls composts i dos parells d'ales grans. Captura mosques, cínifes, mosquits i altres insectes mentre vola sobre la superfície de l'aigua. Totes les libèl · lules tenen una forma larvària aquàtica, que pot passar dos anys o més en el fons d'estanys, llacs i rierols menjant peixos, capgrossos i altres insectes i les seves larves.
Libèl·lula |
Sangoneres
S'alimenten de sang i tenen ventoses per subjectar. Són hermafrodites i practiquen la reproducció creuada durant la còpula. S'utilitzaven en medicina per sagnarà.
Sangonera |
Granotes
Han quedat molt poques en els últims anys. Una de les causes pot ser l'ampliació del pantà, ja que han desaparegut els joncs i la vegetació entre la qual s'amagaven..Pero també se sap que influeix negativament l'augment de contaminants, la pluja àcida, la disminució de la capa d'ozó .. . Com que aquestes s'alimenten d'insectes el nombre d'insectes cada vegada és més gran. En algunes zones d'Àsia això repercuteix negativament en les collites d'arròs
granota |
Carpes
Després del recreixement del pantà s'ha introduït la carpa, convertint-se en espècie dominant actualment. Ha portat com a conseqüència que hi hagi exemplars molt grans i han aparegut corbs marins, que s'alimenten d'elles, durant part de l'any.
Carpa |
Abellerol
De bonics colors, torna al maig i niua en parets sorrenques. La parella queda formada quan una au dorm tota la nit un al costat a un altre i llavors comencen a excavar el niu a la paret. S'alimenten exclusivament d'insectes, sobretot vespes, abelles, libèl · lules i papallones.
Abellerol |
Bernat pescaire
La garsa s'alimenta fonamentalment de peixos, batracis, petits mamífers... És lleugerament meny gran que una cigonya i deixa sentir uns roncs i greus "Kraoj''
Bernat pescaire |
Per a mes informació aqui deixo la pàgina web:
http://centros2.pntic.mec.es/~julioc1/pantano/fauna.htm
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada