Fauna

dimecres, 12 de juny del 2013

Ànec collverd
Es distingeixen els mascles pel seu cap verd. Nia en els llocs mes insospitats. Posa de 7 a 11 ous. La veu de la femella és un sorollós grall i el mascle un suau "guib"

Ànec collverd















Cigonya
No hi ha nius de cigonya a Monteagudo, però el fan servir per alimentar-se. Són monògams, El mascle és el primer a tornar a preparar el niu. S'alimenta de petits mamífers, granotes i insectes. A les ciutats utilitzen els escombriaires. Deixen sentir un batre rítmic de les seves mandíbules denominat "Crotoreo"
Cigonya



















Corriol
Anomenat a Monteagudo "churlito". El mascle excava diverses cavitats envoltant de pedres, petxines i herba. S'alimenta de petits insectes, cucs, crustacis ...
Corriol













Fotja
Negra amb l'escudet frontal blanc. Construeixen el niu sobre l'aigua. S'alimenten de les llavors i les parts verdes de les plantes. La seva veu és un "quic"
Fotja
















Polla d'aigua
Construeix el seu niu utilitzant fulls, joncs i canyissos. Té la mida d'una perdiu. S'alimenta d'invertebrats, llavors i parts verdes de plantes. La seva veu és un "criic" o un "Curric"
Polla d'aigua

















Cabussó
En el moment de la parada nupcial, s'alcen un contra un altre, pit contra pit, oferint petites plantes aquàtiques. Fan els nius entre la vegetació riberenca i posen de 3 a 5 ous.
S'alimenten d'invertebrats, petits peixos i insectes. Llança esgarips "kraorr"
Cabussó















Per a mes informació aqui esta la pàgina web:
http://centros2.pntic.mec.es/~julioc1/pantano/fauna.htm

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Aigua domesticada © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions