Contaminació a l’aigua

divendres, 7 de juny del 2013

L’aigua potable és essencial per a viure. Ens ajuda a estar sans, a tindre el cos en bon estat, a fer la digestió... Però també ens pot provocar alguna malaltia si està contaminada, malalties relacionades amb els microrganismes infecciosos, algunes substàncies químiques tòxiques que es presenten en l’aigua potable o contaminació radiològica.

Evacuació de residus industrials al mar.
http://goo.gl/dsdik

Algunes indústries tiren deixalles, productes químics tòxics o residus radioactius als rius o mars. Però també la mateixa terra on es troba l’aigua pot despendre substàncies tòxiques de manera natural, com l’arsènic i fluorures. Totes aquestes raons fan que l’aigua ja no sigui potable.

Per saber si l’aigua està contaminada o no és potable, podem observar l’aspecte físic o el químic. Físicament podem detectar un olor i sabor diferent a l’habitual, un color vermellós, groguenc, verdós o un altre color poc comú. O si hi trobem materials en suspensió o si hi ha espuma. Químicament, s’altera el pH, els ions l’hidrogen i l’oxigen.  


Per a poder eliminar substàncies perjudicials de l’aigua podem filtrar-la, desinfectar-la bullint-la o afegint-hi suc de llima o llimona o unes petites gotes de clor.


Evacuació de residus industrials a canals o rius
http://goo.gl/OLJB6
La qualitat del aigua potable és una de les qüestions que més preocupa als països d’arreu del món, per la seva conseqüència que es la salud de tota la població.

Per tant, és molt important que l’aigua que bevem sigui de qualitat i no hi hagin substàncies perilloses, cosa que a molts països no és possible.





Bibliografia:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Aigua domesticada © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions