L’aigua
potable és essencial per a viure. Ens ajuda a estar sans, a tindre el cos en
bon estat, a fer la digestió... Però també ens pot provocar alguna malaltia si
està contaminada, malalties relacionades amb els microrganismes infecciosos,
algunes substàncies químiques tòxiques que es presenten en l’aigua potable o
contaminació radiològica.
Evacuació de residus industrials al mar. http://goo.gl/dsdik |
Algunes
indústries tiren deixalles, productes químics tòxics o residus radioactius als
rius o mars. Però també la mateixa terra on es troba l’aigua pot despendre
substàncies tòxiques de manera natural, com l’arsènic i fluorures. Totes
aquestes raons fan que l’aigua ja no sigui potable.
Per saber
si l’aigua està contaminada o no és potable, podem observar l’aspecte físic o
el químic. Físicament podem detectar un olor i sabor diferent a l’habitual, un
color vermellós, groguenc, verdós o un altre color poc comú. O si hi trobem
materials en suspensió o si hi ha espuma. Químicament, s’altera el pH, els ions
l’hidrogen i l’oxigen.
Per a poder
eliminar substàncies perjudicials de l’aigua podem filtrar-la, desinfectar-la
bullint-la o afegint-hi suc de llima o llimona o unes petites gotes de clor.
Evacuació de residus industrials a canals o rius http://goo.gl/OLJB6 |
La qualitat
del aigua potable és una de les qüestions que més preocupa als països d’arreu
del món, per la seva conseqüència que es la salud de tota la població.
Per tant,
és molt important que l’aigua que bevem sigui de qualitat i no hi hagin
substàncies perilloses, cosa que a molts països no és possible.
Bibliografia:
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada