Les masses d’aigua veiem a primera vista peixos,
plantes, partícules de diferents mides, etc., però hi ha moltes partícules i
substàncies de mida microscòpica que són invisibles als ulls. Es tracta de
virus, bacteris, paràsits, substàncies químiques, etc., especialment importants
pel que fa a la malaltia i la salut. L’aigua pot arribar a contaminar tot allò
que hi estigui en contacte, tant aliments com estris, etc., afavorint que la
malaltia es transmeti no tan sols a través de ella, sinó dels aliments, i als
essers humans.
Als indrets on les aigües residuals domèstiques o
industrials no són tractades, perquè no hi ha instal·lacions de sanejament
apropiades, s’afavoreix la ràpida propagació de malalties. La majoria es poden prevenir amb
la millora del sanejament públic, la provisió d’aigua neta i mesures d’higiene.
Els microorganismes patògens representen un risc seriós per a la
salut pública i és prioritari eliminar-los de l’aigua de consum humà, ja que
ingerir-los podria ocasionar una epidèmia amb greus conseqüències per a la
salut de la població.
La majoria de les
malalties transmeses per l’aigua es poden prevenir amb
algunes precaucions senzilles.
BIBLIOGRAFIA
malalties infecioses |
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada